Vleuten

Vleuten

Vleuten is een dorp in de provincie Utrecht. Tot en met 1953 was het een zelfstandige gemeente. In 1954 ging Vleuten over naar de gemeente Vleuten-De Meern en in 2001 naar gemeente Utrecht.

De meeste woningen in het dorp zijn eengezinswoningen. Door de vernieuwing van het centrum zullen er nog meer voorzieningen bij komen. Zo komen er, naast de vele supermarkten, een gezondheidszorg, meer parkeerplaatsen en woningen.

Haarzicht

Vleuten krijgt er in de komende jaren een groene ruime woonwijk bij: Haarzicht. Verdeeld over vijf verschillende woonbuurten komen hier circa 500 duurzame nieuwbouwwoningen. Elke buurt heeft zijn eigen sfeer. Er komen veel verschillende soorten woningen: rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Maar ook vrije kavels om je eigen droomwoning op te bouwen.

6.935

Inwoners

2.954

Woningen

545

Bedrijven

Voorzieningen

In het dorp is er genoeg keuze aan basisscholen, er zijn er maar liefst zeven. Drie hiervan zijn katholiek, twee openbaar en twee christelijk protestants. Vleuten zelf heeft geen middelbare scholen, maar Vleuterweide wel.

Het dorp biedt alle voorzieningen die je nodig hebt. Er zijn landelijk bekende winkelketens, lokale ondernemers, scholen, gezondheidszorg, horeca en volop recreatie- en sportmogelijkheden. Boodschappen doe je in ‘het oude’ dorp bij de Albert Heijn of de Dirk van den Broek en bij De Brouwerij en Oost-West kun je heerlijk eten.

Ontspanning

Binnen een paar minuten fiets je naar het Maximápark, het prachtige gebied rondom Kasteel De Haar en de Haarrijnse Plas. Hier kun je heerlijk wandelen en zwemmen. Doordat je binnen een paar minuten op station Vleuten staat ben je in een mum van tijd in de binnenstad van Utrecht.

Bereikbaarheid

Het dorp heeft een eigen treinstation. Met de trein ben je binnen 10 minuten in de binnenstad van Utrecht. Vleuten ligt gunstig tussen de A12 en A2 en heeft daardoor een goede verbinding met omliggende steden.

Bezienswaardigheden

In het buitengebied vind je enkele bezienswaardigheden. Zo staat er De Hamtoren ten zuidwesten van het centrum. De Hamtoren is een restant van een oude kerk, Den Ham. Het gebouw, gebouwd rond de jaren 70 van de 13e eeuw, is nu privé-eigendom.

Ten zuiden van het centrum staat de katholieke Willibrordkerk. In dit grote gebouw vind je indrukwekkende versieringen. Er worden hier regelmatig benefietconcerten gehouden.

Nieuwbouw in Vleuten

Het project Haarzicht bestaat uit vijf buurten. Allemaal hebben ze een andere woonsfeer. De Dorpsrand, het Centrale deel, De Erven, De Lanen en De Parkzoom zijn verschillend door de manier waarop de wegen lopen, de huizen op de kavel staan en door de architectuur.

In het toekomstige  nieuwbouwproject Haarrijn worden er meer dan 600 woningen gerealiseerd. Je kunt hier dorps en landelijk wonen, met alle voorzieningen nabij, in een nieuwbouwwoning of appartement.

Wil je op de hoogte gehouden worden over onze nieuwbouwprojecten? Schrijf je dan in voor onze Nieuwbouw Update.

Projecten in Vleuten

Beumer Garantiemakelaars is betrokken bij meerdere projecten in Vleuten. Al onze actuele projecten vind je hier.