Ga naar inhoud

Te koop: woonhuis Binnenweg 4 6644 KD Ewijk

Beschikbaar

Bezichtiging plannen

€ 1.575.000,- k.k.

In het Land van Maas en Waal, even buiten en noordoostelijk van de bebouwde kom van het dorp Ewijk ligt een landschappelijk waardevol gebied met lommerrijk gelegen veelal monumentale woonhuizen, waarbij Slot Doddendael zich qua omvang daarin onderscheidt. In 1958 liet de toenmalige bewoner van het slot op een aangrenzend perceel een karakteristieke woning bouwen. In 2008 is deze woning, gesitueerd aan de Binnenweg nummer 4, in handen gekomen van de huidige eigenaar die met instandhouding van een deel van de oorspronkelijke bouwstijl (architect Estourgie) de woning in 2010 aanzienlijk heeft verbouwd, uitgebreid en vernieuwd tot een prachtig geheel (architect Pieter Oosterhout, Beuningen).

Het gehele complex omvat een landhuis, een vrijstaand gastenhuis, garage/berging met carport, diverse terrassen en een prachtige parktuin en biedt tal van mogelijkheden. In deze parktuin komt u regelmatig reeën, eekhoorn en egels tegen. Bijgaande foto’s van dit kleine landgoed zeggen meer dan woorden kunnen zeggen.

Kerngegevens:
– Woonoppervlakte hoofdgebouw: circa 250 m2 GBO exclusief kelder (circa 19m2)
– Gastenverblijf: circa 110 m2 GBO
– Hoogwaardige garage/schuur: 28 m2 exclusief aangebouwde carport (23 m2)
– Totaal perceeloppervlak: 8.935 m2
– Energielabel A

Indeling woonhuis:
Begane grond: royale entree met ruime toilet. Het woongedeelte is opgedeeld in een luxe leefkeuken (38m2) voorzien van een openhaard op zithoogte met aangrenzend een muziekkamer (17 m2) een werkkamer (13 m2) en een tuinkamer van 37 m2 met uitzicht op de prachtige parktuin. In een zijdelingse aanbouw bevindt zich een werkkamer/bibliotheek (10 m2) en een bijkeuken/berging (18 m2) met daaronder de kelder. Vanuit de werkruimte aan de achterzijde is de royale bijkeuken te bereiken. De kelder van 19 m2 bestaat uit twee gedeelten, te weten een gedeelte groot 5 m2 t.b.v. wijnopslag en ca. 15 m2 t.b.v. warmtepomp met de daarbij behorende installaties;

De eerste verdieping omvat een overloop (11 m2), een ouderslaapkamer met inloopkast (25 m2) annex badkamer (10 m2), twee slaapkamers met elk een inloopkast (resp. 14 m2 en 13 m2) en een gastenbadkamer (4 m2). De hoofdbadkamer heeft een afzonderlijke stoomdouche (Cleopatra).

Tweede verdieping: vliering/bergzolder (85 m2)

Overige:
– Verwarming middels warmtepomp en vloerverwarming (warmte en koelen)
– Woning voorzien van zonnescreens
– Keuken voorzien van Gaggenau apparatuur (stoomoven, oven, koelkast, inductiekookplaat, vaatwasser en afzuigkap
– Alarminstallatie
– Begane grond voorzien van natuurstenen vloer (grootformaat)
– Gehele eerste verdieping voorzien van pvc vloer
– leefkeuken en tuinkamer zijn voorzien van akoestische plafonds
– de tuinkamer en werkkamer zijn zijn afsluitbaar met dubbele hardglazen taatsdeuren
– ouderslaapkamer heeft zowel een toegang tot een loggia als tot een Frans balkon
– de regelapparatuur van de warmtepomp is zowel in het hoofdgebouw als in het zelfstandig gastenhuis recentelijk vernieuwd.
– De beveiligings-/alarminstallatie met camera’s werkt zowel voor hoofdgebouw als gastenhuis.
– met uitzondering van de toegangspoort verkeert het geheel in een uitstekende staat van onderhoud.
– De tuin is tot het einde van het perceel voorzien van een waterpuls met hydranten.

Indeling gastenverblijf:
Begane grond: entree met toilet, woonkamer met open keuken, slaapkamer met douche annex wasruimte.
Eerste verdieping: overloop, 2 slaapkamers en ruime badkamer met douche, toilet en vaste wastafel.

Het geheel ligt met een frontbreedte van ca. 170 meter aan de Binnenweg –(zijnde een laan met aan weerszijden meer dan 100 jaar oude eikenbomen)- en strekt zich vandaar in noordelijke richting tot een diepte variërend van 45-60 meter. Het perceel heeft nabij de oostzijde een inrit naar de woning en nabij de westzijde eveneens naar de daarbij behorende parktuin met o.a. 34 notenbomen.
De als natura 2000 aan te merken uiterwaard van rivier de Waal ligt op ca. 500 meter noordelijk van dezer locatie en is te voet bereikbaar via het landgoed Doddendael. Diverse wandelroutes maken hier hun start.

Het zelfstandige gastenverblijf beschikt over een afzonderlijke meterkast voor elektriciteit, alsmede regelapparatuur t.b.v. de warmtepomp (vloerverwarming en vloerkoeling). Er is een 110 liter boiler voor warmwatervoorziening. De keuken beschikt over de nodige inbouwapparatuur. Alle vloeren zijn betegeld. Er is een centrale luchtbehandeling. Wasmachine en droogtrommelaansluitingen aanwezig.

Het dorp Ewijk met ruim 4.000 inwoners maakt met de kernen Weurt, Beuningen en Winssen deel uit van de gemeente Beuningen met totaal ruim 26.000 inwoners. In en nabij het op ca. 500 meter afstand gelegen centrum van Ewijk vindt u : AH supermarkt, gezondheidscentrum (huisartsenpost en apotheek), tennis- en sportpark met o.a. hockeyvelden en voorts basisonderwijs in combinatie met een ontmoetingscentrum genaamd ‘ MFA ’t Hart’.

Het centrum van Nijmegen ligt op 8,5 km afstand. Er is een goede busverbinding met de stad Nijmegen waarvan het centrum slechts op 8,5 km van de Binnenweg is verwijderd. De bushalte ligt op ca. 250 meter afstand.

Aanvaarding: in overleg

  • 360 m2
  • 8.935 m2
  • 6

Kenmerken Binnenweg 4

Overdracht

Vraagprijs€ 1.575.000,- k.k.
AanvaardingIn overleg

Oppervlaktes en inhoud

Perceel oppervlakte8.935 m2
Woonoppervlakte360 m2
Inhoud1.050 m3

Bouw

SoortLandhuis
BouwvormBestaande bouw
Bouwjaar2010
Dak typeZadeldak
IsolatievormenDakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbelglas
EnergielabelA

Indeling

Aantal verdiepingen4
Aantal kamers11
Aantal slaapkamers6
Aantal badkamers3

Maandlasten

Ligging Binnenweg 4

Voorzieningen

Centraal gelegen informatie over de buurt

Aantal inwoners

In de gemeente

25.424

Vergelijkbaar woningaanbod